Doelstellingen

Wat zijn onze doelstellingen?

Het oudercomité vergadert één keer per maand samen met de leerkrachten en directie. In deze vergaderingen bespreken we de verschillende geplande en te organiseren activiteiten en geven we suggesties. We bekijken op welke vlakken we de school van dienst kunnen zijn. Het OC wordt ook vertegenwoordigd in de schoolraad die advies- en overlegbevoegdheid heeft over een groot aantal onderwijsaangelegenheden. 

Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten om de school (en ouders) financieel, logistiek, ...te ondersteunen. Het doel van het OC is om van onze school een gezellige ontmoetingsplaats te creëren voor leerlingen en hun ouders en leerkrachten.

Welke Activiteiten organiseren we allemaal?

  • Het grootouderfeest: een leuke voorstelling gegeven door de kleuters voor alle grootouders
  • Onze spannende en zeer uitdagende quiz, die gekend is bij vele quizliefhebbers. We verzamelen als OC telkens een mooie prijzenpot bij elkaar en niet alleen de beste teams hebben prijs.
  • Om het jaar feestelijk af te sluiten organiseren we jaarlijks een kerstmarkt. Deze gaat door vlak voor de kerstvakantie, sfeer en plezier verzekerd!
  • Een schoolfeest: onze leerlingen geven het beste van zichzelf tijdens een show of musical en als OC voorzien we iedereen van hapjes en drankjes. Een feest dat je niet wil missen!
  • Verschillende recepties voor de laatstejaarsstudenten en voor de leerlingen die een communie of lentefeest hebben gehad. 
  • We organiseren doorheen het jaar verschillende acties, zoals een koekjesverkoop (kerstperiode), een plantenactie (in de lente)...

...

Waar ondersteunen we de school financieel?

• Met de organisatie en opbrengst van onze activiteiten ondersteunen we de school bij de aankoop van verschillende speeltuigen, zitbanken, voetbalgoals, een Sinterklaaspakket. 

De speelkarren worden jaarlijks aangevuld door het OC en we voorzien mee in de aankoop van didactisch en digitaal materiaal voor in de klassen.

Ook het lekkere snoepgoed dat de Sint en Paashaas brengen wordt door het OC bezorgd. 


Ook zin om deel uit te maken van ons team? 

Het oudercomité Wie-is-Wie bestaat uit een bestuur met een groep vaste leden. Je kan als actief lid meehelpen bij verschillende werkgroepen. We vergaderen één maal per maand. Deelname aan de vergaderingen is niet verplicht (maar wel leuk en gezellig :))

Heb je geen zin om actief lid te worden maar zie je het zitten om af en toe mee te helpen achter of voor de schermen op een event? Dan kan! Als HELPENDE HAND kan je meehelpen waar en wanneer je zelf wil. 
Je kan alle activiteiten ook meevolgen Facebook en Instagram