Partnerschool POUT 2

 

Pout 2, onze partnerschool

Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele werken samen voor lokaal mondiaal beleid. Deze vier gemeenten hebben een stedenband met drie gemeenten in Senegal: Keur Moussa, Pout en Diender ofwel KeMoPoDi. Deze regio ligt in het westen van Senegal, op 50 km van de hoofdstad Dakar.

Verschillende basisscholen in de LoWaZoNe hebben een partnerschool in KeMoPoDi. De school Pout 2 werkt samen met onze school sinds begin 2016.

Pout 2 ligt in Pout, een gemeente met 30.000 inwoners. De school werd opgericht in 1979. Er zijn 12 klassen voor 720 leerlingen. De directeur Déthié, 12 leerkrachten en twee leerkrachten Arabisch zorgen voor de pedagogische omkadering. De school heeft ook een comité van ouders, leerkrachten, leerlingenvertegenwoordigers, ambtenaren en andere geïnteresseerden.

In 2016 werd Pout 2 onze partnerschool. Sindsdien organiseerden we ieder jaar een fairtrademarkt op de speelplaats en schonken we de opbrengst aan Pout 2. Ook het geld van de sobere maaltijd werd gebruikt voor renovatiewerken in onze partnerschool.

Er gebeurde al heel wat met de steun van onze school!

In 2016 werden de daken hersteld van twee klaslokalen.

In 2017 werd de schoolmuur afgewerkt en verhoogd zodat ongewenste gasten (auto’s en dieren) het schoolterrein niet meer kunnen betreden. Er werd ook schoolmateriaal aangeschaft (pennen, schriften, computer, ..).

Bezoek uit KeMoPoDi in april 2018

Van 18 tot 26 april 2018 komt een groep leerkrachten uit KeMoPoDi naar de LoWaZoNe. Ook een leerkracht uit Pout 2, Gora Sow, komt mee. Dit is de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, de samenwerking te versterken en plannen te maken voor de toekomst.  Gora zal enkele dagen deelnemen aan de activiteiten in de school!